1984

Oprichting van het “bureau d’étude
d’Ingénierie Géologique”

Het “Bureau d’étude d’Ingénierie Géologique” (B.I.G.) ziet het licht in het Belgische Hyon. Het familiebedrijf bestaat uit ingenieur-geologen en scheikundigen: materialenstudie en diepgaande kennis van de stenen, hun kwaliteiten en minpunten.

1999

Oprichting van een
ontwerp- en productieafdeling

Big Tradistone richt een afdeling op die zich toelegt op het ontwerpen en het maken van reproducties van terrasstenen van 4 cm dik. Van gietvorm tot productie staat Tradistone in voor het maken en reproduceren van tegels, met een brede waaier aan afmetingen en legpatronen. Big Tradistone bewijst zijn vakkennis in een productieatelier in Perwez.

2001

Het bedrijf verhuist naar
Bousval

Tradistone heeft ruimte nodig en neemt zijn intrek in ruimere gebouwen in Bousval. Tradistone werkt ook een groeistrategie uit en breidt zijn gamma uit met zwembadranden: platte of gewelfde boordstenen, romaanse boog… U waardeert de kwaliteiten van de Tradistone-terrasstenen en u wilt die doortrekken langs het zwembad? Maak kennis met onze boordstenen, een succesvol topproduct! De kwaliteit van de Tradistone-stenen wordt zowel in België als in onze buurlanden gewaardeerd.

2004

Lancering van nieuwe gamma’s

Tradistone evolueert volop en brengt een gamma Bourgondische stenen en reproducties van blauwsteen voor binnengebruik op de markt. Voortaan is er een perfecte harmonie mogelijk tussen de vloeren in huis en op het terras! Enkel de diktes variëren. De stenen voor binnengebruik zijn 2,5 cm dik. Voortaan bestaat ons assortiment uit 3 gamma’s: interieur, terras en zwembad.

2007

Uitbreiding van het bestaande gamma

Tradistone lanceert Japanse paden en vervolledigt zijn interieurgamma: plinten, treden en stootborden.

2012

Lancering van de Woodstone-steen

Tradistone lanceert de Woodstone-steen: speciaal ontworpen voor de houtliefhebbers die voortaan ook genieten van de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van steen … in beige of grijstinten én met dezelfde technische kwaliteiten als onze andere stenen.

2016

Allianties met het bedrijf
IDEAL PIERRE CONCEPT

Tradistone gaat nieuwe allianties aan met het bedrijf IDEAL PIERRE CONCEPT – idealpierreconcept.eu ( dat stenen muurafdekplaten maakt voor binnen en buiten). We bundelen dus voortaan ons krachten met echte professionals uit het vak! Tradistone lanceert ook met mondjesmaat zijn decoratieve gamma: blakers, kleine wasbakjes, afvoergoten en binnenkort volgen nog enkele nieuwigheden.

Powered by Atypic ®
Tradistone

Tradistone